Les 1: Wie ben jij als ondernemer?

Welkom in de wondere wereld van het ondernemen!

Deze module gaat geheel over jou! Wie ben jij als ondernemer?

Iedereen heeft een ander doel als ondernemer of andere reden om te gaan ondernemen. Van doen waar je passie ligt, meer tijd en vrijheid tot het hebben van meer energie. Dit wil je heel duidelijk hebben voor jezelf om het vol te houden, energie uit je bedrijf te krijgen en het simpelweg het ondernemen gewoon heel leuk te vinden!

Ook betekent de definitie ‘vrijheid’ voor iedereen wat anders. Voor de een is dit een bepaald maandinkomen, voor de ander minder uren werken, of misschien vanuit het buitenland kunnen werken. Wat betekent vrijheid voor jou?

De vraag is hier dus wat je behoeftes zijn. Wat is voor jou belangrijk? Hoe ziet jouw ideale leven eruit?

Zo wil ik bijvoorbeeld graag mensen spreken en helpen. Om die reden zou ik nooit alleen maar producten gaan verkopen. Dan mis ik bepaalde verbinding. Maar, ik wil ook niet afhankelijk zijn van uren draaien als coach. Mijn behoefte is namelijk ook vrijheid. Dat is voor mij maximaal 3 of 4 dagen locatie onafhankelijk werken per week. Om deze reden heb ik zowel producten als trajecten. Bij elk besluit dat ik neem kijk ik of dit bijdraagt aan mijn ideale leven en behoeftes.

Als je dit scherp hebt voor jezelf kun je een bedrijf gaan bouwen dat aansluit bij jouw behoeftes en je ideale leven. Als je het heel leuk vindt en helemaal voelt heeft dit uiteindelijk ook weer impact op het verkopen en je omzet.

We willen nu 3 dingen helder krijgen:

  • Je ideale leven
  • Jouw behoeftes
  • Jouw waarom (waarom en je ego waarom)

Sidenote: het kan zijn dat je een van deze zaken nog niet helemaal 100% weet. Dat geeft niks en laat je hier dan ook niet door tegenhouden. Het kan zijn dat je nu je waarom denkt te weten of een bepaald idee van je bedrijf hebt en het toch anders wil gaan doen. Alleen door te beginnen en ervaren kom je hier achter.

In deze video ga ik verder in op je ideale leven en jouw behoeftes. En waarom die ‘waarom’ nou hét verschil kan maken. Ook zal ik je in de video meerdere vragen stellen.

In les 6 van deze module vind je alle vragen op een rijtje om uit te werken.