Les 4: E-mailmarketing & funnels

E-mailmarketing is niks anders dan verkopen via de e-mail. Hier is alleen ook een strategie op van toepassing.

Hoewel er wel eens wordt geroepen dat e-mailmarketing ‘dood’ is, zie ik dat het nog steeds goed werkt. Ik verkoop nog steeds het meest per mail. Vaak volgen mensen me ook op Instagram en dan geeft de mail de doorslag. Mits je hier strategisch overna denkt.

Wat zijn de voordelen van emailmarketing?

  • Een e-mail komt altijd bij diegene terecht. Als iemand een social media break heeft, naar een ander platform overstapt of druk is en daarom niet online is; een mail komt direct bij het juiste persoon binnen.
  • Wanneer iemand besluit een mail te openen, leest diegene de mail vaak met meer aandacht dan wanneer iemand scrollt op bijvoorbeeld Instagram en toevallig jouw stories voorbij ziet komen.
  • Je kunt in de mail een uitgebreid verhaal vertellen zonder een maximaal aantal tekens.
  • Je hebt goede data om te optimaliseren. Hoeveel mensen hebben de mail geopend? Hoeveel clicks waren er? Je kunt goede mails ook hergebruiken. Of dezelfde mail met een andere titel versturen om te kijken wat beter werkt.

De tips en opbouw zoals besproken in les 4.2 over content zijn ook van toepassing op het schrijven van e-mails.

Denk aan:

  • 80% waarde, 20% verkopen
  • Opbouw (bekijk video in 4.2) van je mail
  • Titel uitkiezen

Ik heb een hoge openingsrate van mijn mailings (tussen de 40 en 50%). In het algemeen ligt dit tussen de 25 en 30%. De reden is dat ik veel waarde deel in mijn mails en goed nadenk over de titel.

Je krijgt ontzettend veel mailtjes binnen op een dag. Welke mailtjes open je wel en welke niet? Dit hangt meestal af van de titel óf van het persoon waarvan je de mail krijgt en je weet dat dit nuttig is. Als iemand je alleen maar gaat spammen ga je je waarschijnlijk uitschrijven.

Voorbeeld emails

Zie hier een voorbeeld van een waardemail die het goed deed!

Zie hier een voorbeeld van een waardemail + groot stuk sales

In een lanceringsweek (de week voordat je nieuwe product live gaat) kun je een andere strategie gebruiken. Meer hierover én voorbeelden van deze mails deel ik in de les ‘lanceren’.

Funnels

Een funnel is een reeks geautomatiseerde mailtjes. Dit wordt meestal achter een (gratis) product geplaatst. Je kunt hier meerdere doelen mee hebben. Indien je wat grotere producten hebt, zoals een traject, is een eerste funnel vooral ter kennismaking, erkennen van je klant en het delen van waarde. Je kunt hierin in elke mailtjes wel verwijzen naar kleinere producten of een kennismakingsgesprek.

De mening over funnels is verdeeld. Ik zie dat het bij mij goed werkt. Maar ik heb dan ook veel moeite in de funnel gestoken en dit zijn niet een paar simpele salesmailtjes. Dat werkt inderdaad niet. Daarnaast geef ik ook aan dat iemand meerdere mails gaat ontvangen. Het is dus ook transparant.

Je ziet bij ‘currently’ dat er momenteel 45 mensen in mijn funnel zitten

In de video laat ik kort de mailtjes uit de funnel zien en de resultaten ervan. Dit is nog een redelijk nieuwe funnel die ik nog aan het optimaliseren ben.

Daarnaast kun je ook een funnel achter de verkoop van een product zetten naar je vervolg toe. Of wanneer je kleinere producten verkoopt kun je ook wat meer sales toevoegen aan de funnel.

Voorbeeld van een opzet

Mail 0 gratis gids + link Instagram
1 Mijn verhaal + transformatie + visie
2 Erkenning/herkenning van klant issues
3 Waarde + belemmeringen + verwijzen naar klein product
4 Waarde + aanbod
5 Waarde
6 Belemmeringen tackelen
7 Aanbod